DHZ pleit in NRC voor zeewaartse variant

12-10-2022. In NRC van 12 oktober 2022 pleit Dick Butijn voor nader onderzoek naar een Tweede Kustlijn als uitwerking van de zeewaartse oplossingsrichting. Lees hier het volledige artikel .

4 gedachtes over “DHZ pleit in NRC voor zeewaartse variant

  1. een tweede kustlijn lijkt mij een optie als de zeespiegelrijzing meer dan drie meter wordt. Tot die tijd zou Delta21 heel goed de zeespiegelstijging kunnen opvangen…

    1. Huub, volgens prognose van IPCC zet de zeespiegelstijging in de komende eeuwen door tot 5 à 10 meter. Het is van belang dat we nadenken over hoe we Nederland op die lange termijn beschermen zodat we adaptief en doelgericht naar het noodzakelijk beschermingsniveau kunnen doorgroeien. Delta21 zou geïntegreerd kunnen worden in de fasering van DHZ, maar dan moeten beide projecten fysiek op elkaar aan kunnen sluiten. Met bijvoorbeeld de positie van de grote pompen is dat vooralsnog niet het geval.

    2. De aansluiting van Delta21 met de Haakse zeedijk zou heel goed gefaseerd kunnen. De levensduur van Delta21 is 100 jaar, het is een mooie opstap naar de Haakse zeedijk als de zsr meer dan 2 m wordt.

  2. Beste heer Butijn,
    Eerder meende ik ergens gelezen te hebben dat de Haakse Zeedijk in het parlement aan de orde zou komen. Is daar bij jullie iets over bekend?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.