Rob van den Haak overleden

4-8-2019: Tot ons leedwezen delen wij u mede dat onze grondlegger op 4 augustus 2019 op 90 jarige leeftijd is overleden. Rob studeerde werktuig- en scheepsbouwkunde. Na jarenlang daarin werkzaam te zijn geweest startte hij in de 70’er jaren zijn eigen bedrijf op het gebied van ontwikkeling en productie van grote scheepsankers. Rob startte in 1993 met onderzoek naar drijvende golfdempers. In 2003 lanceerde hij, samen met ir. Pieter Stokman, de eerste plannen voor een dijk in zee als oplossing voor de stijgende zeespiegel. In de jaren daarna optimaliseerde hij het plan en presenteerde het op diverse congressen en bijeenkomsten en publiceerde het in o.a. de Ingenieur en de NRC. Naast interesse voor techniek had Rob veel belangstelling voor kunst en muziek. Die combinatie maakte hem tot een creatief denker, of zelfs een uitvinder. Dank zij die gave heeft hij zo’n 150 patenten op zijn naam staan, voornamelijk op ankergebied. Rob was een vrije denker, altijd op zoek naar vernieuwing en praktische toepassing.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.